Народният представител Светлана Ангелова поздрави възрастните дами в Мартен по повод Деня на родилната помощ /Бабинден/

Народният представител Светлана Ангелова поздрави възрастните дами в Мартен по повод Деня на родилната помощ /Бабинден/

Народният представител от ГЕРБ в 19–и МИР – Русе Светлана Ангелова поздрави днес по обед възрастните дами от пенсионерски клуб “Здравец“ в град Мартен по повод Деня на родилната помощ, по – популярен като Бабинден. Светлана Ангелова се включи в ритуала по почитане на бабата – Пенка Николова, чиито ръце бяха измити, а самата тя дарена от депутата с нова кърпа и китка. Пред чешмата в центъра на населеното място, с много музика и танци, бе поръсено за здраве малко дете, като то получи благослов за здраве от всички присъстващи.

„Много се радвам, че днес съм с вас, защото град Мартен е от населените места в община Русе, където има много деца. Това се случва, защото кметът на Община Русе и кметът на Мартен полагат грижи за създаване на условия за доброто им развитие. Така младите хора остават тук. Нека все повече да са те в общината“, каза г-жа Ангелова в приветствието си.

„Пожелавам да сте живи и здрави. Пожелавам ви здраве и благополучие. Помагайте на по – младите и възпитавейте на разум децата. Нека децата на Мартен израстнат достойни българи с ваша и наша подкрепа“, обърна се Светлана Ангелова към бабите.

Събитието бе уважено от кмета на Мартен Димо Тонев и председателя на Сдружение „Българска асоциация на пенсионерите“ – Област Русе Петинка Митева.

То продължи с празненство в клуба в центъра на Мартен.

Сподели: