Народният представител Светлана Ангелова поздрави учители и ученици в ПГСС - Две могили и в ОУ "Христо Ботев" - Баниска"

Народният представител Светлана Ангелова поздрави учители и ученици в ПГСС – Две могили и в ОУ „Христо Ботев“ – Баниска“

Народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Светлана Ангелова поздрави директорите, училищните настоятелства, учителите и учениците в ПГСС „К. А. Тимирязев“ – Две могили и в ОУ „Христо Ботев“ – Баниска“. Това стана тази сутрин, като тя присъства на тържественото откриване на новата учебна година в тези училища по покана на директорите Светлозар Донев и Венета Димитрова. Г-жа Ангелова приветства присъстващите с думите:

„Честит празник на всички Вас, които носите училището в себе си – като спомен, като потребност, като очакване!

Всяка година на 15 септември ни вълнува с необикновена сила. Всеки път търсим най-хубавите думи, колкото да осъзнаем, че емоциите на този празник не се побират в слово и не се измерват с понятия. И всеки път ни се иска трепетът на първия учебен ден да ни съпътства дълго, да прави живота ни усмихнат и слънчев, мечтите ни – смели, а постъпките – умни !

Уважаеми учители,

Обръщам се към Вас, с цялото уважение, който изпитвам към учителската професия и благодаря, че Ви има! Обръщам се и като родител – поверяваме Ви отново децата си, за да ги напътствате и вдъхновявате. Помагайте им да се изправят, когато паднат духом. Показвайте им правилната посока и не ги оставяйте на духовната леност. Да, тази задача не е лека, но всеки, който е избрал призванието „учител“ е дал обет да не прекланя глава пред трудностите на ежедневието, да се справя с предизвикателствата в името на една по-висша цел – духовното ограмотяване на бъдещето на България – нашите деца.“

Поздравителни адреси връчиха зам. – кметът на Община Две могили Георги Великов /в ПГСС/, общинският съветник Христина Евтимова /в ПГСС и ОУ/. Председателят на Общински съвет – Две могили Стефан Стефанов и кметът на Община Две могили Божидар Борисов лично уважиха празника в основното училище в Баниска, като на първокласниците там бяха раздадени специални подаръци.

Сподели: