Народният представител Светлана Ангелова се срещна с новите членове на Съвета на децата към ДАЗД

Народният представител Светлана Ангелова се срещна с новите членове на Съвета на децата към ДАЗД

Време за прочитане: < 1 мин.

Заместник – председателят на комисията по труда, социалната и демографската политика в Народното събрание и народен представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Светлана Ангелова приветства днес представителите на 28-те административни области в България по време на второто редовно заседание на Съвета на децата. Те гостуваха в Народното събрание. Г-жа Ангелова поздрави новоизбраните членове на Съвета на децата и изрази своята вяра, че тяхното членство ще бъде полезно за личностното им усъвършенстване и развитието на лидерските им умения.

Народният представител припомни на младите хора основните принципи, на които се базира закрилата на детето са: зачитане и уважение на личността на детето, отглеждане на детето в семейна среда, осигуряване на най-добрия интерес на детето и специална закрила на дете в риск.

Светлана Ангелова обърна особено внимание върху нуждата да бъдат непримирими към агресията във всичките и форми.

В заключение, г-жа Ангелова пожела на младите хора в бъдеще да бъдат посланици в популяризирането на правата на децата и в развитието на детските и младежките политики в България.

Тридневният форум се провежда в град София, като се проведоха срещи с председателя на Държавната агенция за закрила на детето Елеонора Лилова и др. Обсъдени бяха предстоящи инициативи на Съвета, а сред другите теми на дискусия и предоставяне на нова информация бяха още медийната грамотност на младите, работата по обхващане и включване на децата в образователната система и т. н.

Сподели:

Още новини от деня