Народният представител Светлана Ангелова поздрави жителите на Мартен по повод Бабинден

Народният представител Светлана Ангелова поздрави жителите на Мартен по повод Бабинден

Народният представител от ГЕРБ в 19–и МИР – Русе Светлана Ангелова участва в честване на Бабинден по обед в пенсионерски клуб „Здравец“ – град Мартен. Над 100 жени от град Мартен и град Русе отбелязаха Деня на родилната помощ с песни и хора, като събитието бе организирано кметството в Мартен и Българска асоциация на пенсионерите и мъдростта в Област Русе. Събитието бе уважено от областния управител Галин Григоров, общински съветници, кмета на Мартен Димо Тонев, Петинка Митева – председател на Българската асоциация на пенсионерите и мъдростта – област Русе.

Тази сутрин честването започна с ритуално измиване на ръцете на Пенка Николова Димитрова от млади и по – възрастни жени.

То продължи с шествие до пенсионерския клуб, където местните самодейци представиха танци и песни, тематично свързани с Бабинден.

„Изключително ми е приятно, че в навечерието на този празник вие спазвате традицията и аз имам възможността да участвам в празненството. Този празник е повод да изкажа своята благодарност към всички акушери и гинеколози, помагали в трудния и същевременно щастлив момент на раждането, защото всяка от нас е била майка, а някои вече и баби“, каза народният представител.

Г-жа Ангелова пожела на присъстващите здраве, щастие, като възпитават новите поколения в българския дух, като насърчи младите жени да раждат повече деца.

„Пожелавам Ви здраве и все така бодър дух! Продължавайте със силните си ръце и голямото си сърце да посрещате новия живот! Нека в домовете Ви има все повече топлина и деца!“ заяви Григоров в обръщението си към присъстващите.

Събитието продължи с много песни и танци.

Сподели:

Още новини от деня