Народният представител Светлана Ангелова чества Деня на Съединението в Две могили

Народният представител Светлана Ангелова чества Деня на Съединението в Две могили

Народният представител от 19-и МИР – Русе Светлана Ангелова чества Деня на Съединението на Княжество България и Източна Румелия в град Две могили. Официалната церемония се състоя пред паметника на загиналите за родината в градския парк. Организатори на празничното събитие бяха Община Две могили, Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий 1919“, Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва и сдружение „Наследство“.

„С този акт нацията ни става по – силна и по – значима. Шести септември е историческа дата, която ни вълнува, обединява и ни кара да се чувстваме горди българи. „Съединението прави силата“ е девизът, който ни е водил в най – трудните моменти“, подчерта г-жа Ангелова в словото си пред председателя на Общинския съвет Юлиана Тодорова, общински съветници, кмета на Община Две могили Божидар Борисов и неговия екип, много граждани.

По този начин България отново заема подобаващо място на картата на Европа.


Светлана Ангелова призова днес отново да бъдем обединени в трудните и размирни времена в името на просперитета на страната. В заключение г-жа Ангелова пожела на всички единение и по – добро бъдеще на България.

Кметът на Община Две могили Божидар Борисов на свой ред също призова за единение в тези трудни времена за България.

Отец Драгомир приветства присъстващите. Александра Иванова и Славена Иванова рецитираха стихове, посветени на историческото събитие. О. р. подполк. Стоян Стоянов и о. р. старши лейтенант Александър Кръстев припомниха подробно факти от далечната 1885 година. Ученици от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ пресъздадоха моменти от Съединението. Вокална група „Хризантема“ изпълни патриотични песни.

Сподели:

Още новини от деня