Народният представител Светлана Ангелова: Приемете моите сърдечни поздрави по повод светлия християнски празник Гергьовден !

Народният представител Светлана Ангелова участва в интерпарламентарна конференция за стабилност, икономическа координация и управление в ЕС

Време за прочитане: < 1 мин.

По покана на Европейския парламент заместник председателят на комисията по труда, социалната и демографската политика в Народното събрание и народен представител от 19-и МИР – Русе Светлана Ангелова участва във видеоконферентна връзка на интерпарламентарна конференция за стабилност, икономическа координация и управление в ЕС.

Събитието се организирана от Европейския парламент и Португалското председателство на Съвета на ЕС. Лектори при откриването на Пленарната сесия бяха Давид-Мария Сасоли, председател на Европейския парламент, Антонио Гутереш, генерален секретар на ООН, Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд, Шарл Мишел, председател на Европейския съвет, Урсула Фон Дер Лайен, председател на Европейската комисия, Кристин Легард, Председател на Европейската централна банка.

Обсъждана бе темата за бюджета на ЕС в контекста на плана за възстановяване, многогодишната финансова рамка и собствените ресурси. България ратифицира решението за собствените ресурси, за да направи възможно обективното стартиране на Пакета „Следващо поколение Европа“ и на мерките за възстановяване.В този смисъл са особено важни споразумението за следващата Многогодишна финансова рамка (МФР) и Инструментът за възстановяване. Своевременният старт на изпълнение на МФР и на Механизъма за възстановяване е от приоритетно значение за възстановяването на нашите икономики и за насърчаване на растежа, работните места и конвергенцията.

Сподели:

Още новини от деня