Народният представител Светлана Ангелова

Народният представител Светлана Ангелова почете паметта на жертвите на комунизма и тоталитаризма

Народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Светлана Ангелова, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и други гости присъстваха на церемонията по отдаване на почит на жертвите на комунистическия режим пред параклиса и мемориалната стена до НДК.
„Ние не трябва да забравяме! Наш морален дълг е да напомняме на новите поколения за този срамен период в българската история, свързан с изпълнение на смъртните присъди на хиляди невинни българи, произнесени от два състава от така наречения Народен съд. За мен като убеден демократ е недопустимо по политически причини човек да се разделя с живота си“, каза по този повод г-жа Ангелова.
„Важно е да направим така, че нашите деца да не забравят това, което се е случило тогава, за да не се повтарят никога подобни грешки, отбеляза председателят на Народното събрание. По думите й на този ден трябва само да сведем глави и да кажем „простете“, каза председателят Цвета Караянчева, която припомни, че Народното събрание е осъдило комунистическия режим. От 2009 г. насам се правят реални стъпки за разкриване на истината за репресиите по времето на комунистическия режим, посочи тя и допълни, че през 2010 г. министърът на вътрешните работи е предал над 1 милион единици от Държавна сигурност в Комисията по досиетата.
На церемонията беше отслужен молебен в памет на жертвите на комунизма. След това бяха поднесени венци и цветя на мемориалната стена.

Сподели:

Още новини от деня