Наталия Бояджиева представя „Светлина от Изтока“ и „Лицата на Филипините“ на 19 април

Наталия Бояджиева представя „Светлина от Изтока“ и „Лицата на Филипините“ на 19 април

Наталия Бояджиева е журналист и писател от Варна.

На 19 април (сряда) от 17:30 ч. в Читалня (синя) І етаж тя ще запознае русенските читатели с две свои книги за Азия – „Светлина от Изтока“ – разкази за Китай и „Лицата на Филипините“, където живее със съпруга си две години. Те са представени при голям интерес в БАН, във Великотърновския университет, в регионалните библиотеки на Варна, Велико Търново, Добрич, Народната библиотека в Пловдив, в Дома на хумора в Габрово, в Попово, Провадия и другаде.

„Светлина от Изтока“ е дебютната книга на Наталия Бояджиева – журналист и пътешественик по душа. Излиза от печат през 2016 г. През октомври 2019 г. тя претърпява второ преработено издание от издателство „Екрие“ и поставя началото на новата поредица „Чудни пътешествия с „Екрие“. Във внушителния обем от 310 страници авторката е събрала 48 свои репортажни разказа от Китай (Бояджиева живее три години в Пънлай, провинция Шандун).

„Лицата на Филипините“ е сборник от 43 документални разказа. Те са земни и истински, и в същото време с някакво неуловимо вълшебство. Един от акцентите в тях е насочен към жените, техния живот и вътрешен свят – чувства, възприятия, желания и идеи.

Наталия Бояджиева е родена на 15 април 1960 г. във Варна. Завършила е българска и руска филология в ШУ „Константин Преславски“. Работи като преподавател по български език и литература и като журналист на свободна практика. Член е на Съюза на българските журналисти. Превежда от руски, полски, английски и италиански.

Сподели: