Научна конференция на тема „Социалните науки – Балканите и Близкия Изток“ събира във филиала на ВУАРР в гр. Русе учени от 20 университета

Висше училище по агробизнес и развитие на регионите е съорганизатор и домакин на Международна научна конференция на тема „Социалните науки – Балканите и Близкия Изток“ /International Balkan and Near Eastern Social Sciences – IBANESS/. Това е четвъртият от серията конференции, организирани от Университета „Намик Кемал“ – Текирдаг, Турция. Домакини до момента са били градовете Одрин – Турция, Прилеп – Македония и Пловдив – България. Поредицата от конференции обединява изследователи от различни страни в областта на социалните науки. Целта е да се обменят знания и идеи, както и да се създадат нови партньорства и сътрудничества.
В рамките на два дни / 8-9 април 2017 г. / филиалът на ВУАРР в гр. Русе ще посрещне над 80 учени от Европейски университети, университети от Балканските страни, от различни университети в Турция и България, които ще представят нови научни изследвания в областта на икономиката, международните отношения и търговия, логистиката, образованието, околната среда, финансите, туризма, земеделието и агробизнеса. Ще бъдат обсъждани актуални въпроси от сферата на социалните и поведенчески науки.
Резултатите от конференцията ще бъдат публикувани в печатно издание – сборник, който включва всички доклади, както и електронно издание – на английски език.
Двудневният международен форум ще се проведе в аудиториите и учебните зали на филиала на ВУАРР в гр. Русе. Конференцията ще бъде открита на 8 април 2017 г. в 10:00 часа от проф. д-р Расим Йелмаз, от Университета „Намик Кемал“ – Текирдаг, Турция, Оливера Костоска, от Университета „Свети Климент Охридски“, Битоля, Македония и проф. д-р инж. Димитър Димитров, ректор на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите, България.
Повече информация за конференцията на: http://www.ibaness.org/

Сподели:

Още новини от деня