Национална олимпиада по гражданско образование завърши днес в град Русе

От 13 до 15 април в Русе 82 ученици от трите възрастови групи І – ІV клас, V – VІІІ клас и ІХ – ХІІ клас от 23 области в страната демонстрираха пред авторитетно жури, председателствано от доц. д-р Захари Захариев, своите граждански компетентности и идеи за промяна в общността и обществото.
Учениците от трета възрастова група (IX – XII клас) започнаха съревнованието още в петък следобед, когато в рамките на два часа разгърнаха своята гражданска позиция по един от предложените три казуса. На 13 април в Пленарна зала на Община Русе се проведе тържественото откриване на олимпиадата, програмата за което подготвиха учители и ученици от училището-домакин – Профилирана английска гимназия „Гео Милев“ – Русе.
В целия съботен ден в сградата на гимназията бяха проверени разработки по казусите, а участниците от всички възрастови групи защитиха допуснатите до националния кръг на олимпиадата авторски проекти. Гостите от цялата страна имаха възможност да посетят Регионалния историческия музей и Екомузей с аквариум в града ни, водени от ученици на ПАГ „Гео Милев“ – Русе.
Програмата на олимпиадата приключи в неделя, когато се състоя награждаването на отличените участници, обявяването на зрелостниците, които получават лауреатско звание, както и официалното закриване на единадесетото издание на олимпиадата. Всички призьори освен грамоти получиха и материални награди.

Подобни публикации
Сподели:
ЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ В РАЗДЕЛ "НОВИНИ"