Национална премиера на книгата „Зад завесата на соца“ на Калин Станков Тодоров ще се състои в Русе

На 11 юни 2019 г., 11:00 ч., в Русенския университет (Зала 1 на Канев център),  ще се състои премиерата на новоизлязлата книга на Калин Станков Тодоров  „Зад завесата на соца“. Представянето е под егидата на чл.-кор проф.д.т.н. Христо Белоев, част от поредицата събития, организирани във връзка с честването на 140 години от началото на българската дипломация“ и е първото за страната.

Калин Станков Тодоров е завършил право, дългогодишен журалист-международник в БТА, писал много за истината по случая „Антонов“, а след това с Владимир Береану – за случая „Георги Марков“.

Бащата на автора – Станко Тодоров Георгиев е министър-председател на България в две последователни правителства на Народна република България – 75-то (1971 – 1976) и 76-то (1976 – 1981), заемал най-дълго този пост в българската история. Председател е на Народното събрание между 1981 и 1990 г. След падането на социалистическия режим през есента на 1989 г. остава председател до учредяването на 7-то Велико народно събрание.

Майката на Калин Тодоров – журналистката Соня Бакиш – застава твърдо зад протестиращите русенски майки през 1988г , заради обгазяването на Русе от румънските заводи. Тя е един от основателите на „Русенския екологичен комитет“, което поставя началото на гражданското общество у нас. Книгата е вече истински бестселър, една от най–търсените на книжния пазар  сега у нас

Сподели:

Още новини от деня