Националният балет на Косово представи спектакъла „Ромео без Жулиета“ в Русе

Националният балет на Косово представи спектакъла „Ромео без Жулиета“ в Русе

„Аз съм изключително радостен и щастлив, че тази вечер нашите гости са от националния балет на Косово“, сподели областният координатор на ПП ГЕРБ в Русенска област и народен представител в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев, по чията инициатива в града гостува трупата с директор Ахмет Брахимаи.

Г-н Нунев припомни предисторията с подготовката на визитата. Той благодари на многобройната публика, събрала се в Голямата зала на Доходното здание, за да види спектакъла „Ромео без Жулиета“ с участието на Синан Кайтози, Теута Красничи, Виолце Лугичи и др.

Балетът гостува за първи път в Русе. В този контекст депутатът отбеляза, че събитието е скромен принос към един от основните приоритети на завършилото преди около 3 месеца председателство на Съвета на ЕС, а именно – свързаността и европейската перспектива за държавите от Западните Балкани. Тази постановка ще бъде един мост за добрите добросъседски отношения, за мир между народите на Балканите.

Бившият министър на икономиката и финансите в правителството на Косово Ахмет Шала на свой ред също отправи приветствие.

Танцовата миниатюра бе посветена на темата за войната в Косово. Танцьорите държаха да разкажат тази част от своята история, защото съдбата на стотици остава неизвестна десет години след края на конфликта.

Събитието бе уважено от членовете на Европейския парламент от групата на ЕНП/ ГЕРБ Ева Майдел и Андрей Новаков, народните представители от ГЕРБ в Русе, както и от други гости.

Сподели: