община русе

Националният флаг ще бъде свален наполовина в знак на съпричастност към загиналите при земетресенията в Турция и Сирия

С писмо до редица институции и медии министър-председателят Гълъб Донев отправи призив да бъде даден знак на съпричастност с народите на Турция и Сирия, като българският национален флаг върху административните сгради бъде свален наполовина утре.

Призивът на премиера е отправен във връзка със силните земетресения, засегнали тежко редица региони в югоизточните части на Република Турция и Северозападна Сирия, и загиналите до момента над 19 000 души, както и обявения седемдневен национален траур в Република Турция.

Писмото на министър-председателя е изпратено до Народното събрание, Президента на Република България, всички министерства, Омбудсмана на Република България, Сметната палата, БНБ, областните управители, кметовете на общини и на райони, БНТ и БНР, държавните агенции и държавните комисии, изпълнителните агенции, както и административните структури, създадени със закон.

Екипът на Областна администрация – Русе изказва съболезнования на близките и семействата на пострадалите.

„Позволете ми да изкажа съболезнования на семействата и близките на загиналите при опустошителните земетресения в Турция и Сирия. Въпреки безкрайната болка и нестихваща тъга предполагам, че всяка следваща дума е излишна и не може да потуши мъката, която турският и сирийският народ изпитват. Още веднъж изразявам дълбока печал и морална подкрепа в скръбта Ви!“, се казва в съболезнователната телеграма от името на областния управител на Русе Анатоли Станев. Той изразява и надежда за бързо възстановяване на ранените.

Сподели: