Националният хандбален отбор за девойки до 19 години провежда подготвителен лагер в Бяла

Време за прочитане: < 1 мин.

Националният хандбален отбор за девойки до 19 години провежда втори подготвителен лагер преди участието си на Women’s 19 EHF Championship в Киети (Италия). Воденият от Петя Панчева и Станислава Стоянова състав тренира в новата многофункционална зала в град Бяла. Лагерът започна на 15-ти и ще приключи на 24-ти юли. „Със съдействието на кмета и общината, имаме всички условия за качествен тренировъчен процес. Момичетата са в сравнително добро здраве след двуразовите тренировки. Във вторник, 22 юни, сме планирали контролна среща с младежите до 19 години на Горна Оряховица“, сподели старши треньорът на тима Петя Панчева.

В Бала тренират Мари Томова, Стефани Петрова, Иванела Арнаудова, Надежда Иванова, Айя Инджова и Преслава Стойчева от шампиона и носител на Купата на България в тази възраст – Бъки (Габрово), Анита Костадинова, Симона Петрова и Даниела Рашкова от Сливница, Василена Шомова и Катерина Ванчева от Хасково, Веселина Иванова и Златина Коева от Етър 64 (Велико Търново), Катрин Чочева и Ваня Шиндарова от Панагюрище и Жаклин Петкова от Свиленград.

От 1-и до 8-и юли отборът ще проведе и трети лагер, който ще се състои в спортна зала „Орловец“ в Габрово. След това националките ни отново ще пътуват до Бяла за две контролни срещи – на 9-и и 10-и юли с тим от Румъния, а на 11-и отлетят за Италия. Първенството в Киети е от 12-и до 18-и юли. В него ще участват 8 отбора, а България е в една предварителна група със Сърбия, Турция и домакина Италия. В другата група са Испания, Латвия, Грузия и Израел.

Сподели:

Още новини от деня