4 деветокласници от НУИ са одобрени за участници в следващата работна среща по проекта Enjoy coding with Scratch 3 в Мистърбианко

Националното училище по изкуствата – Русе отбелязва своя патронен празник с разнообразна програма на 19 април

Националното училище по изкуствата – Русе отбелязва своя патронен празник с разнообразна програма на 19 април.

Тази година училището празнува троен юбилей – 65 години от създаването си, 55 години от приемането на името Веселин Стоянов и 20 години от получаването на статут „Национално училище по изкуствата“.

На 19 април, в 17.00 ч., на  ул.  „Сливница“ № 3 (т. нар. Малка сграда) тържествено ще бъде открит новият Арт център, изграден с финансовата подкрепа на Министерство на културата. Домакините са подготвили комедиен пърформанс Лентата и изложба на ученици. Новото пространство за творчески обмен, художествени практики и събития ще бъде достъпно не само за ученици и преподаватели от училището, но и за местната общност и гостите на града.

От 18.30 ч., в зала „Русе“, на ул. „Пирот“ № 12, ще започне празничният концерт с участието на изявени ученици от различни специалности. Програмата включва инструментални и вокални творби от български и чужди автори, танцови миниатюри. На сцената ще се качат и представителният китарен ансамбъл и народният хор на училището. Входът е безплатен.

Сподели: