Началникът на РУО - Русе д-р Росица Георгиева приветства лично в Народния театър СУПНЕ „Фридрих Шилер“ - Русе при представянето на новия химн, създаден по проект „Светилник 2023/2024: И мойте песни все ще се четат!“

Началникът на РУО – Русе д-р Росица Георгиева приветства лично в Народния театър СУПНЕ „Фридрих Шилер“ – Русе при представянето на новия химн, създаден по проект „Светилник 2023/2024: И мойте песни все ще се четат!“

Днес, в Народния театър „Иван Вазов“, бяха представени химните на училища от цяла България. Събитието е организирано от Музикаутор. Сред отличилите се учебни заведения е и СУПНЕ „Фридрих Шилер“ – Русе.

Училището участва в инициативата „Светилник“, благодарение на която гимназията се сдоби със свой химн. Проектът, наречен „Светилник 2023/2024: И мойте песни все ще се четат!“, включва осем избрани училища и има за цел да подкрепи развитието на училищната общност чрез музика.

Текстът на химна „Мисли, мечтай, откривай!“ е дело на дванайсетокласника Ивелин Крумов, а музиката е създадена от Биляна Чокоева-Ангелова с аранжимент на Георги Цветков. Жулиета Иванова е координатор на проекта. Процесът на създаване на химна започва с конкурс за текст, организиран от училищното настоятелство и ученическия парламент.

Събитието в Народния театър бе изключително вълнуващо и запомнящо се, като даде възможност на училищата да представят своята идентичност и креативност чрез музика.

Началникът на РУО – Русе д-р Росица Георгиева сподели вълнуващото събитие с ръководството и учениците на СУПНЕ, като съдречно благодари на директора на гимназията Искра Иванова за поканата. Тя поздрави СУПНЕ „Фридрих Шилер“ – Русе, което се открои със своя ентусиазъм и отдаденост към проекта, показвайки, че музиката е мощен инструмент за обединение и вдъхновение.

Сподели: