Поради обявената грипна ваканция балетното представление "Ян Бибиян" се отменя

Началният час на балета „Ян Бибиян“ се променя на 16 часа

Началният час на балета „Ян Бибиян“ на 6 март в Доходното здание се променя на 16 часа. Всички закупени билети ще важат без презаверка.

„Ян Бибиян“ е балет в едно действие, 4 картини, по мотиви от едноименната приказка на Елин Пелин. Представлението се посвещава с огромна благодарност и признателност на композитора, създал музиката на този балет – русенеца Атанас Косев, който ни напусна на 8 февруари 2021година!

Музика – Атанас Косев
Либрето – Александър Малчев
Хореография и режисура – Силвия Томова
Сценография и костюми – Първолета Чавдарова – Летиция
Художествен ръководител на балета – Весела Василева
Репетитор – Марияна Захариева
Помощник-режисьор – Елена Колева

Участват – Антон Иванов, Шоичи Ейно, Цветелина Катрин Иванова, Михаил Дамянов, Малина Арнаудова, солисти и ансамбъл на Държавна опера – Русе

На 6 март русенските деца ще се насладят на балета „Ян Бибиян“, сътворен от хореографа Силвия Томова специално за деца… и техните родители. Балетът на Държавна опера – Русе ще разкаже чрез танц невероятната история за малкия пакостник Ян Бибиян, неговата приятелка Иа, превърната във врана и дяволчето Фют. Колоритната музика на русенския композитор Атанас Косев и пъстрата сценография и костюми на Първолета Чавдарова – Летиция ще ни отведат в приказния свят на дяволчета, люлютчета, магьосници… Децата родители ще станат свидетели на приключенията на Ян Бибиян и как след всички препятствия с помощта на своите приятели, той става по-смел и благороден отпреди.

Билети на каса Опера:
понеделник – петък от 10.00 часа до 18.30 часа
тел. 0878 218 687

Сподели: