На езерото Липник се провежда Държавното първенство по триатлон – спринтова дистанция

На езерото „Липник“ се провежда Държавното първенство по триатлон – спринтова дистанция

Днес, на Гребната база в Лесопарк „Липник“, се състоя официалното откриване на Държавното първенство по триатлон – спринтова дистанция. На събитието присъства зам.-кметът по хуманитарни дейности в Община Русе Иван Григоров, който приветства участниците в надпреварата и връчи поздравителен адрес до г-жа Миглена Ангелова – управител и старши треньор на „Спортен клуб Триатлон „Далян“ – гр. Русе, от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов. „Осъществяването на подобни инициативи насърчава младото поколение да води активен начин на живот и да обича спорта – важни ценности, които възпитават и надграждат личността. Поздравявам Ви за организацията и инициативността!“ се казва в адреса от русенския градоначалник.

И тази година „Спортен клуб Триатлон „Далян“ – гр. Русе е домакин на събитието. В надпреварата се впуснаха 140 участници от 18 клуба от страната от всички възрастови групи от 0-ва до 5-та включително. Освен тях присъстваха и гости – състезатели от балканските страни.

За четвърта поредна година Община Русе подкрепя СКТ „Далян“ в организирането на държавни първенства по триатлон – една изключително тежка дисциплина, съчетаваща в себе си плуване, колоездене и бягане.

сн. и текст Община Русе

Сподели:

Още новини от деня