На Никулден ще съдят двама за отвличане, побой и закана за убийство в района на Червена вода

Делото, което ще гледа на Никулден Окръжен съд – Русе е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Русе против Д. М. (роден 1969 г.), А. Ю. (роден 1983 г.), М. Ю. (роден 1985 г.) и Г. Д. (роден 1984 г.).

Прокуратурата е обвинила четиримата подсъдими в това, че на 25.04.2017 г. в гр. Русе и землищата на селата Червена вода и Николово, обл. Русе, отвлекли С. Б., като деянието е извършено от две или повече лица и е извършено по опасен за здравето на отвлечения начин – престъпление по чл. 142, ал. 3, т. 4, пр. 2 вр. ал. 2, т. 2 вр. ал. 1 от НК.

Прокуратурата е обвинила подсъдимите А. Ю. и М. Ю. и в това, че на 25.04.2017 г. в гр. Русе и землищата на селата Червена вода и Николово, обл.Русе в съучастие, като извършители, причинили на С. Б. средна телесна повреда, изразяваща се в счупвания на 9-11-то ребра в дясно, довела до трайно затрудняване на движенията на снагата, за срок повече от 30 дни – престъпление по чл. 129, ал. 2, пр. 2 вр. ал. 1 вр. чл. 20, ал. 2 от НК.

Подсъдимите А. Ю. и М. Ю. са обвинени и в това, че на 25.04.2017 г. в гр. Русе и землищата на селата Червена вода и Николово, обл.Русе, в съучастие, като извършители, се заканили с убийство на С. Б. и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл. 144, ал.3 вр. с чл. 20, ал. 2 от НК.

За отвличането Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода от десет до двадесет години или доживотен затвор, както и конфискация на част или цялото имущество на виновния; за телесната повреда – лишаване от свобода до шест години; за заканата с убийство – лишаване от свобода до шест години.

Сподели:

Още новини от деня