одмвр русе лого полиция мвр

На няколко пожара реагираха огнеборци през почивните дни

Пожари и аварийно-спасителни дейности. За изминалите почивни дни екипите на РДПБЗН – Русе са реагирали на няколко сигнала за пожари в отпадъци, сухи треви и храсти, при които не са допуснати материални загуби – в землището на гр. Ветово; в с. Чилнов; в с. Ястребово; в селата Иваново и Ряхово.

В събота екип на Първа РСПБЗН е гасил пожар в лек автомобил ВАЗ, възникнал заради техническа неизправност на улица Магистрална в с. Щръклево, а вчера в трактор по пътя от гр. Слово поле в посока към гр. Силистра, който се е възпламенил заради късо съединение в арматурно табло. И в двата инцидента няма пострадали хора, нанесени са щети по превозните средства.

Вчера сутринта, за времето от 09:20 до 09:50 часа, екип от Втора РСПБЗН – Русе е гасил запалване в отпадъци и кабели до изоставен склад на бул. Тутракан в Русе. На местопроизшествието не е имало хора. Не са нанесени щети.

Един екип от сектор „Спасителни оперативни дейности“ при РДПБЗН – Русе вчера вечерта е реагирал на сигнал за счупен живачен термометър в апартамент на ул. Родопи в Русе. Живакът е бил събран и депониран от спасителите.

Сподели: