филип виденов и красимир георгиев

На спортът като вдъхновяваща мисия бе посветено седмото издание на „Вечери за наивници”

На спортът като вдъхновяваща мисия бе посветено седмото издание на „Вечери за наивници”. То се проведе на 15 ноември в Регионална библиотека „Любен Каравелов”.

Видният баскетболист Филип Виденов и ултрамаратонецът Красимир Георгиев разказаха интересни истории от професионалните си кариери пред русенската публика и се опитаха да начертаят формулата за успех в спорта, макар и в различни дисциплини.

„Спортът не е въпрос на късмет, а на много труд”, сподели с русенската публика Филип Виденов. Според него хората трябва да осъзнаят слабостите си и да работят върху тях, ако искат да се превърнат в добри спортисти. Филип Виденов е носител на титлата „Най-добър баскетболист на България” и сподели за предизвикателствата да играеш както за български, така и за чуждестранни отбори.

Красимир Георгиев гостува в Русе за първи път и не скри желанието си да посети града още веднъж, но този път по Дунав. Той сподели за необходимостта хората да предизвикват себе си, да се грижат както за физическото, така и за психическото си здраве и че бягането е страхотен начин да постигнеш всичко това. Красимир е един от най-впечатляващите ултрамаратонци в България, участвал в не малко международни състезания. Част от тях преминали в рамките на тежки климатични условия, като над 50-градусовото тичане в Долината на смъртта или пустинята в Мароко.

Проектът „Вечери за наивници“ се осъществява по програма „Знание и растеж“, реализирана от Фондация „Русе – град на свободния дух“ и Фондация „Еконт“. Негови организатори са сдружение „Градоред“ и клуб „Мечтание“, които всеки месец канят интересни личности, които да разкажат за своята професия, мотивации и личен опит.

На 27-ми ноември, предстои да видим „Пътешенственикът“. И този път организаторите са поканили гости, представители на съвременна професия, която все повече нашумява напоследък. В рамките на събитието русенци ще се срещнат с  двама професионални пътешественика, които ще разкажат освен за местата, които са посетили или им предстои да посетят, така и за начина да превърнат хобито си в професия и да го монетизират.

Сподели:

Още новини от деня