русенски университет ректорат

На територията на Русенския университет ще се проведе националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“

От 28 април до 30 април 2024 г. на територията на Русенския университет ще се проведе Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ – национален кръг, чийто домакин е Професионалната гимназия по транспорт в Русе. Събитието е част от официалния календар на Министерството на образованието и науката за провеждане на ученически олимпиади, национални състезания и национални състезания по професии.

От 2018 година националната надпревара е част от международното състезание Young car mechanic, организирано от Inter Cars S. A. – състезание за ученици от професионалните технически гимназии и средни училища с професионални паралелки, чиято основна цел е популяризиране професията на автомобилния механик сред младите хора.

В националният кръг ще вземат участие отбори от Ботевград, Гоце Делчев, Пловдив, Бургас, Разград, Търговище и Русе.

Участниците ще демонстрират знания и умения в теоретични тестове, майсторско управление на МПС и 11 практически задачи за автомонтьори, осигурени от международни партньори на съорганизатора на състезанието Интер Карс България.

Класиралият се на първо място състезател ще представи България на международния кръг в Литва.

Сподели: