НЧ "Гоце Делчев 2009" ще връчи наградите на отличилите се ученици и студенти от Русенска област в конкурса "Памет за Левски" на Трети март

На Трети март НЧ „Гоце Делчев 2009“ – Русе ще награди победителите в регионалния конкурс за ученици „Памет за Левски“

За втора година Народно читалище „Гоце Делчев 2009“ в Русе проведе регионален конкурс „Памет за Левски“, адресиран към ученици от Област Русе. Проявата бе посветена на 150-годишнината от мига, в който Апостола на свободата прекрачва в безсмъртието.

Тази година участниците представиха творбите си в две възрастови групи – рисунки в групата I-VI клас и есе в групата VII-XII клас. Най-голям интерес към конкурса проявиха малките художници от русенските училища НУИ „Проф. Веселин Стоянов“, ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Ангел Кънчев“, СУ „Васил Левски“ и Центъра за специална образователна подкрепа в Русе, а във възрастовата група за есе – от ОУ „Васил Априлов“. Организаторите получиха над 70 рисунки, посветени на Левски, и журито наистина се затрудни да определи най-добрите. Освен паричните награди за отличените на I, II и III място в двете категории, предвидени са и поощрителин предметни награди за рисунка.  

Отличията ще бъдат връчени в деня на националния ни празник Трети март пред Паметника на Васил Левски в Парка на възрожденците от 12 часа. Всички участници в конкурса ще получат грамота и портрет на Васил Левски. Инициативата се провежда под патронажа на областния председател на ВМРО – Русе Галин Григоров.

Сподели: