На 1 октомври се открива 13-и международен литературен фестивал Русе "Възможни светове"

На 1 октомври се открива 13-и международен литературен фестивал Русе „Възможни светове“

На 1 октомври се открива 13-и международен литературен фестивал Русе "Възможни светове"

На 1 октомври се открива 13-и международен литературен фестивал Русе „Възможни светове“. Той ще продължи до 16 октомври в Дом Канети на бул. „Славянски“ 12, както и в Доходното здание на площад „Свобода“ 4.

Фестивалът се организира от Международно дружество „Елиас Канети“ с любезната подкрепа на Гьоте-институт София, Полския институт в София, Чешкия културен център в София, Австрийското посолство в София и др.

Посетете поне 5 от събитията на фестивала и ще получите подарък книга. Това ще стане по време на закриването в петък, 16 октомври, в зала „Европа“ на Доходното здание в Русе.

13-то издание на Литературния фестивал се провежда в една особена година и то във всички посоки на живота ни. Ограничения за пътуване, карантина, тестове за Ковид 19… Като отговор на всичко това ние предлагаме повече събития, повече участници, чиста литература, но също така театър и музика. Отново през октомври МД “Елиас Канети“ ви кани да споделим удоволствието от четенето заедно с автори от България и чужбина, да очертаем най-актуалните аспекти на международната и местна култура, литература и изкуство. Тази година Фестивалът дава уникалната възможност на публиката в Русе да премине през различните начини на мислене и властовите отношения между реалните и възможните светове, между това, което искаме да бъдем, и това, което сме. Нашите събития са с „вход свободен“, всички изисквания за събирания на открито ще бъдат спазени.

ПРОГРАМА НА СЪБИТИЯТА В РУСЕ

Сподели:

Още новини от деня