На 13 септември в РБ „Любен Каравелов“ ще се открие изложбата „Приказният свят на природата“

На 13 септември от 11.30 ч. в зала „Галерия“ на РБ „Любен Каравелов“  официално ще се открие изложба под наслов „Приказният свят на природата“. Експозицията е събрала най-добрите 100 фото-рисунки от проведения през месец юни онлайн екоконкурс, организиран от СНЦ „Дунавско сияние“, в който взеха участие над 500 ученици от 1 до 12 клас от  цяла  България,  както и българчета, живеещи в Испания, Германия, Португалия, Великобритания, Люксембург, Молдова, Китай и САЩ. Инициативата е част от нашия творчеки проект ЛендАрт Творителница „Приказният свят на природата-2021“, финансиран по Програма „Култура“ на Община Русе.

Куратор на изложбата е Валентин Георгиев – председател на СБХ – Русе и член на журито на онлайн конкурса „Приказният свят на природата“.

Веднага след откриването на изложбата ще започне тридневния Уоркшоп „Ленд Арт Творителница“. В три последователни дни участниците в уоркшопите ще трупат знания и опит в три Ателиета.

Ателие „Еко бижутер“: Създаване на уникални по своята същност украшения  от природни материали – листа, клони, шишарки, жълъди, миди, охлювчета, камъчета и др. Водещ на ателието ще бъде Марияна Георгиева – дизайнер на СНЦ „Дунавски сияние“ и член на журито на онлайн конкурса.

Ателие „Еко фантазия“: Създаване на творби от рециклирани материали, като: непотребни найлонови торбички,капачки, пластмасови чаши и претворяването им в нови използваеми декоративни изделия. Водещ на ателието ще бъде Мария Терзииванова – майстор на handmade изделия.

Ателие „ЛендАрт“: Създаване на открита пространствена арт инсталация от природни материали в градска среда. Водещ на ателието ще бъде Цеца Георгиева – изтъкнат творец в областта на текстилното изкуство и Лендарта и председател на онлайн конкурс „Приказният свят на природата“.

Еко арт предизвикателствата ще продължат с флашмоб събитие „Рисувай природата“ на 16 септември /Сряда/ от 11.00 ч. на пл. „Княз Александър Батенберг“ /пред РБ „Любен Каравелов“/. Инициативата се провежда по повод Международния ден на защита на озоновия слой. Участниците във флашмоб събитието, ще могат във рамките на 1 час да нарисуват своето отношение към проблемите на опазване на околната среда. Всички необходими материали, като:  листи и поставки за рисуване, моливи, пастели, флумастери се осигуряват от организаторите. 

Фото-картините ще бъдат  експонирани от 13 до 17 септември 2021 г.

Заповядайте в „Приказният свят на природата“!!!

Сподели: