На 14 септември продължава делото по жалба на директора на МГ "Баба Тонка" - Русе срещу заповед за утвърден план - прим в региона

На 14 септември продължава делото по жалба на директора на МГ „Баба Тонка“ – Русе срещу заповед за утвърден план – прим в региона

14 професионални училища и гимназии в Русе и областта подкрепиха по време на предходното заседание на състав на Административен съд – Русе по дело относно държавния план-прием за учебната 2018/2019 г. в област Русе. Делото бе заведено по жалба на директора на математическата гимназия “Баба Тонка” Митко Кунчев срещу заповедта на началника на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева, с която приемът след седми клас в математическата гимназия се съкращава от пет на четири паралелки.

ПГПТ „Атанас Буров“, ПГСС „Ангел Кънчев“, ПГО „Недка И. Лазарова“, ПГ Транспорт, ПГ Механотехника „Юри Гагарин“, ПГДВА „Йосиф Вондрак“, ПГСАГ „Пеньо Пенев“, АГ „Гео Милев“, СУПНЕ „Фридрих Шилер“, СУ „Христо Ботев“, СУ „Васил Левски“ от Русе и СУ „Христо Ботев“ (Глоджево), СОУ „Васил Левски“ (Ветово), СУ „Свети Паисий Хилендарски” (Сливо поле) декларираха подкрепа на заповедта и бяха конституирани като страни по делото от съдия Вилиана Върбанова. Днес броят на страните по делото се увеличи, като бяха добавени ПГ по туризъм и др.

По време на днешното заседание бяха представени съответните актуални общински стратегии за развитие за периода 2014 – 2020 година без тази на Община Борово. Именно заради нея бе отложено гледането на делото за 14 септември. По време на заседанието бяха представени и други писмени доказателства, поискани от процесуалните представители на жалбоподателя.

сн. РусеИнфо

Сподели:

Още новини от деня