На 15 септември тържествено бе открита новата учебна година в ПГ по туризъм - Русе

На 15 септември тържествено бе открита новата учебна година в ПГ по туризъм – Русе

На 15 септември 2021 г. в 9:00 ч. тържествено бе открита новата учебна година в ПГ по туризъм – Русе. Тя започна при засилени мерки за здравето на учениците и при спазване на противоепидемиологичните мерки. На двора присъстваха само учениците от осмите класове. Всички останали класове проведоха час на класа.

Програмата започна с ритуал по вдигане знамето на Република България и знамето на Професионална гимназия по туризъм – Русе. Знаменосец беше Алекс Илиев, с асистентки Биляна Иванова от 10.А клас и Аделина Зашева от 9.А клас.

Водещите на празника Моника Великова от 10.Б клас и Деница Кънчева от 10.Г клас поздравиха всички с началото на новата учебна година, като отбелязаха значението на първия учебен ден.

В приветственото си слово г-жа Ренета Вълева, директор на Професионална гимназия по туризъм – Русе, отбеляза златните успехи на гимназията през изминалата учебна година. Тя пожела на всички здраве, положителни емоции и още по-големи успехи през новата учебна година.

Музикални поздравления поднесоха Емануела Иванова и Марина Петрова от 10.Г и Гергана Милева от 12.Б клас. Със своя танц Цветина Костадинова от 10.А клас, Ивона Билчева от 10.Б клас и Божана Монева от 10.Г клас се погрижиха за доброто настроение на присъстващите.

След първия училищен звънец, Емануела и Марина, които бяха облечени в национални носии, тържествено посрещнаха всички ученици с хляб и сол – по стар български обичай. Повече снимки може да рзгледате в галерията ни.

Сподели: