На 19 ноември награждават победителите в областния ученически конкурс на тема „Снимките разказват – спомени от войните за национално обединение 1885 – 1918 г.”.

На 19 ноември (Ден на Сухопътните войски) от 16.30 ч. в сградата на Военния клуб в Русе ще бъдат отличени участниците в областния ученически конкурс на тема „Снимките разказват – спомени от войните за национално обединение 1885 – 1918 г.”.

В инициативата, провеждаща се във връзка с националните честванията на 100 години от Първата световна война и участието на България в нея са участвали 21 ученици от региона във възрастовите групи от 5 до 8 клас и от 9 до 12 клас.

Идеята е по този начин да се провокира интереса на подрастващото поколение към родовата история, родния край и така младите да направят своите първи крачки в историко-издирвателната дейност.
Конкурсът е под патронажа на областния управител на област Русе и се организира съвместно с Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, в партньорство с Регионално управление на образованието Русе, Държавния архив в Русе и Военния клуб.

Сподели:

Още новини от деня