библиотека любен каравелов русе четене книги

На 20 октомври обявяват победителя в конкурса за анимирани истории, интерактивни игри на РБ „Л. Каравелов“ – Русе

Европейската седмица на програмирането 2018 се провежда от 6 октомври до 21 октомври. Това е инициатива, насочена към гражданите, която има за цел да представи програмирането и цифровата грамотност на всички по забавен и развлекателен начин.

Програмирането ни помага да разбираме бързо променящия се заобикалящ ни свят, да научим повече за начина на работа на технологиите и да развиваме умения и възможности, за да проучваме нови идеи и да създаваме иновации.

Регионална библиотека „Любен Каравелов“ се включва в Европейската седмица на програмирането 2018 г. с:

1. Обучения за робота с робота Финч за децата и забавни приключения с очилата за виртуална реалност на 11, 12, 18, 19 октомври 2018 г., от 14.00 ч. до 16.00 ч., Детски отдел.

2. Нови приключения на робота Финч със сръчните ръце на децата в ОУ „Любен Каравелов“, ДГ „Радост“, ДГ „Пинокио“, СУ „Христо Ботев“, СУ „Йордан Йовков“, ОУ „Иван Вазов“.

3. Конкурс за деца до 14 годишна възраст за проекти със собствени анимирани истории, интерактивни игри, изработени със Scratch, среда за визуално програмиране. Времетраене: 09-19.10.18.

Своите проекти за конкурса децата могат да донесат в сектор Автоматизация, ет. 2 на библиотеката или да ги изпратят на autolib@libruse.bg: три имена, възраст, кратко обяснение за изработения проект. Резултатите ще бъдат обявени на 20.10.18 г. на сайта на библиотеката https://www.libruse.bg/, победителят ще получи награда.

Сподели: