На 20 юли в Парка на младежта ще се състои Hamster Night Run

На 20 юли от 19 часа в Парк на младежта ще се състои Hamster Night Run.

На 20 юли кръгът се затваря. Остават само състезателите и волята им да предизвикат себе си. За първи път нощно дълго бягане на кръгово трасе в Русе.

По местата! Готови! Старт!

Какво е Hamster Night Run?
Участниците се състезават кой ще направи най-много обиколки в рамките на 3/6 часа. На 3-тия час се обръща посоката на бягане за 6 ч дистанция.

Трасе.
Младежки парк в Русе, начало на алея Перистери ( под Вазата ). Обиколка от прибл. 570 м, маркирана със светлоотразителен спрей, конуси и лента, но въпреки това ще остане отворено за граждани и бегачите трябва да се съобразяват с тях. Организаторите ще се постараят да оформят стартова зона само за участниците.

Участници.
Индивидуални участници на 3 и 6 ч, отбори от трима участници на 6 ч. Стартовите номера ще бъдат раздавани в дните преди събитието, в МАГАЗИН ЯКО, на ул. Константин Иречек, гр. Русе, както и на Старт/ Финалната зона от 12.00 ч. събота 20.07.2019 г.

Регистрация: Нека желаещите да се регистрират през линка http://www.runnersofruse.com/hamster-night-run/registration/

Правила за участие:
– Двете дистанции стартират с масов старт в 19.00 ч. на старт/финалната арена. Всички участници трябва да са на старта поне 30 минути преди старта.
– По време на състезанието всеки участник може да бяга, да ходи или да почива извън трасето, като всяка почивка се извършва в рамките на обособеният пункт след уведомяване на организаторите;
– Връщането на трасето също става след уведомяване на организаторите.
– Най-много един участник от отбор може да бъде на трасето във всеки един момент.
– Смяната на участник в отбора става на всеки 2 часа (за отборите от трима участници).
-Класациите за индивидуалните участници, и за отборите с трима участника са отделни, като за индивидуалните участници ще има класиране по пол.
– На всеки час организаторите дават звуков сигнал.
– Възрастови групи: М/Ж и М/Ж 50+ ( мастърс ).
– Отборите се състезават в обща възрастова класификация.

Финиширане.
След изтичането на 3 и 6 часа, със звуков сигнал с тромба, ще се оповести края на състезанието за всяка дистанция. За отборните участници отчитаме дистанцията спрямо последната завършена обиколка в контролното време. Същото важи и за индивидуалните състезатели, които не са спряли след сигнала.
Класиране
Класирането в Hamster Night Run, индивидуално по пол и в отбори, се прави на база брой избягани обиколки. При равен брой обиколки в отборното класиране, се гледа времето, за което са избягани.

Подкрепителен пункт.
Без зоб си микроб! Химия и подкрепяне! Вода, изотонични напитки, плодове, солени закуски

Багаж
Организаторите ще предвидят място за преобличане и за оставяне на багажа.

Други екстри и благини.
Организаторите осигуряват безплатен кинезио-тейпинг на място преди и по време на състезанието за всеки записан бегач. Предвижда се и присъствието на професионален масажист. За всеобщото благо на състезатели и организатори, сме поканили и музикална група, която ще забие най- яките алтернативни рок хитове по време на състезанието на импровизирана сцена около старт/финалната зона.
Студена бира за всеки финиширал участник

Сподели:

Още новини от деня