миглена христова мик

На 21 март ще се състои доброволческа инициатива за почистване на Русе

Българската асоциация за текстил, облекло и кожи (БАТОК), с подкрепата на Община  Русе и РУО – Русе, организира доброволческа кампания за почистване на град Русе. Това съобщи представителят на асоциацията за Русе Миглена Христова, собственик на русенското дружество „МИГ“.

Началото на акцията ще бъде дадено на 21 март от 14.30 часа, когато всички желаещи да се включат в нея трябва да излязат в района на своите домове, офиси или месторабата, за да ги почистят. „Целта е повече възпитателна. Умишлено сме избрали денят да е работен, за да накараме хората, с помощтта на работодателите и учителите, да излязат за два часа навън, да се огледат с колко много боклуци сме заобиколени, да ги съберат, доколкото успеят за това време, и най-вече да се научат самите те да не ги хвърлят извън определените за това места“, уточни идеята на акцията Миглена Христова.

Облечете се в подходящи дрехи, вземете си ръкавици и чували за събиране на отпадъците, съветват организаторите. Високо ще бъдат оценени усилията на всички участници в акцията, които събират боклука разделно в чувалите, като ги оставят до кофите за смет в района. Може да се използват и контейнерите за разделно събиране – за хартия, желязо, пластмаси.

Община Русе поема ангажимента да събере и извози събраните в найлонови чували отпадъци до сметището.

Превърнете този ден на труд в полза на нашия град в приятен и отморяващ празник за душата и изпитайте удовлетворение от  свършето, пожелават организаторите.

Сподели: