На 23 юли приключиха доброволческата си служба част от младежите, участващи в "ЕКС в Русе"

На 23 юли приключиха доброволческата си служба част от младежите, участващи в „ЕКС в Русе“

Време за прочитане: < 1 мин.

На 23 юли приключиха доброволческата си служба част от младежите, участващи в „ЕКС в Русе“.

От 24 юни до 23 юли, 19 младежи от 7 държави – България, Испания, Англия, Германия, Италия и Гърция изпълниха доброволческа служба в Русе, в рамките на проект „ЕКС в Русе“ по програма „Европейски корпус за солидарност“ – Доброволчески екипи. Тяхната задача бе участие в и подготовка на поредица младежки събития през юли, чиято цел е да предизвикат карнавално настроение по улиците на града. Участниците в проекта споделиха многократно от техния опит в карнавалните събития, организираха и проведоха няколко артистични уъркшопи в различни точки на града.

Доброволческата им служба започна с въвеждащо обучение, с цел опознаване и създаване на екипна атмосфера. Интересно бе продължението, тъй като в няколко поредни дни доброволците изучаваха Българския език. По време на дейността си, доброволците организираха и информационни събития, флашмоби, срещи с младежи и други. Доброволчеството приключи за 9 от тях, като в последния ден от проекта – 23 юли, всички доброволци се включиха в кампанията „Влез в мрежата“. Доброволците участваха във флашмоб в началото и края на събитието, чрез който демонстрираха съпричастността към събитието и разпространение на проекта и програма ЕКС. След любезното съдействие и одобрение от страна на ЦРЧР, 10 доброволци продължават службата си до 13.08.2021г., като в оставащите дни ще изпълнят интересен арт проект – сами ще изрисуват една от стените в Младежкия дом, като по този начин ще оставят своя отпечатък за младежи и доброволци в бъдеще. Също така ще подпомогнат екипа на Сдружение „Вдъхновение“ за организиране и подготовка на неформални дейности с младежи от България и чужбина.

Проектът се реализира от Сдружение „Вдъхновение“ с подкрепата на Общински младежки дом Русе и съфинансиран от Програма „Европейски корпус за солидарност“, администриран от ЦРЧР.

Сподели:

Още новини от деня