На 25 юни Регионална библиотека „Любен Каравелов“ ще бъде домакин на третото издание на националния младежки форум „Арнаудови срещи. Пътят към познанието“

На 25 юни Регионална библиотека „Любен Каравелов“ ще бъде домакин на третото издание на националния младежки форум „Арнаудови срещи. Пътят към познанието“

На 25 юни Регионална библиотека „Любен Каравелов“ ще бъде домакин на третото издание на националния младежки форум „Арнаудови срещи. Пътят към познанието“. Организатори са библиотеката и Сдружение „Културни пространства“ в партньорство с Регионално управление на образованието – Русе. Конференцията се финансира по Програма „Култура“ на Община Русе.

140 ученици, студенти и учители от Бургас, Варна, Видин, Враца, Джебел, Пловдив, Симитли, София, Стара Загора, Тетевен, Тутракан, Шумен и Русе ще представят свои доклади, презентации и мултимедийни изследователски проекти  в областта на хуманитарните науки в три работни секции. Участниците ще имат възможност да се включат във форума присъствено, онлайн през платформата ZOOM и чрез предварително изпратено видеопредставяне. Всички разработки ще бъдат оценени от компетентно жури.

В програмата на конференцията е включена прожекция на късометражния филм „Серафим“ и онлайн среща с неговия режисьор Ваня Донева. Участниците и гостите на библиотеката ще имат възможност да посетят личната библиотека на Михаил Арнаудов и музейната експозиция с библиотечни архивни материали.

Организаторите предвиждат издаването на електронно списание, в което ще бъдат публикувани отличените от журито разработки.

Сподели: