фестивал китайска култура 2022

Шестият фестивал на китайската култура се състоя днес в Русе

В пълната зала на Канев център се проведе шестият фестивал на китайската култура, организиран от Зала „Конфуций“ при Русенския университет.

Фестивалът на китайската култура е традиционно събитие за Русенския университет, в което на гостоприемната сцена на Канев център получават изява талантливи изпълнители, представящи китайската култура в нейното богатство и многообразие.

Фестивалът започна в 16,30 часа с китайски културен ден на лакомата змия, където във фоайето на Канев център посетителите се срещнаха с различни предизвикателства: изписване на имена на китайски език, запознаване с китайския зодиак, временни татуировки с къна на китайски език, рисуване на китайски мотиви, Дзиенджъ (декоративно изрязване на хартия), оцветяване на маски от китайската опера, дегустация на китайска храна и др.

фестивал китайска култура 2022 1

Програмата на фестивала бе открита към 17.45 от официалните гости на събитието, след което посетителите бяха очаровани от музикални и танцови изпълнения, демонстрация на китайски бойни изкуства и шоу на китайски национални костюми.

Зала „Конфуций“ при Русенския университет под егидата на Институт „Конфуций“ – София е открита през ноември 2016 г. Тя е един от най-успешните центрове в България за популяризиране на китайския език и култура. В нея работят професионални китайски преподаватели и доброволци, които с много идеи, вдъхновение и ентусиазъм печелят все повече приятели и почитатели на китайската страна и култура.

Шести фестивал на китайската култура ще се състои в Русе в края на ноември
Сподели: