На 26 септември ще се проведе петото издание на „Пробег на свободния дух“ Русе–Гюргево

На 26 септември (неделя) очакваме да се проведе петото издание на „Пробег на свободния дух“ Русе–Гюргево.
След пропусната поради пандемията 2020, сега с нетърпение гледаме към всяка възможност това събитие да го има. За съжаление не можем да гарантираме как ще се развие епидиемологичната обстановка в България и Румъния и съответните мерки, които всяка държава ще предприеме на национално и регионално ниво. През 2021 събитието ще се проведе само ако епидемиологичната обстановка в България и Румъния позволява свободното преминаване във всяка една от двете държави.

Едно уникално и неповторимо спортно събитие със старт в една държава и финал в друга. На принципа на ротацията всяка година старта и финала се променят. През 2021 г. стартът на 15 километровото трасе ще бъде даден в центъра на град Гюргево, Румъния. Финалът ще бъде в Русе, България.

Преобладаващо равното трасе преминава през основните забележителности на двата дунавски града.
Преминаването на границата е без спиране, по уникалния 2 – километров мост на приятелството свързващ двата бряга.
Капацитетът на събитието е 300 предварително регистрирани участника – любители и професионалисти.

Всеки участник получава юбилеен медал, тениска, транспорт от/до старт-финала. Най-добрите мъже и жени във генералното класиране и възрастови групи получават и парични премии.

Минималната възраст е 18 г. Всеки участник трябва да може легално да преминава и пребивава на територията на република България и Румъния.

Повече по темата тук

Сподели: