На 27 ноември ще се състои любителското състезание по бягане Tabachka Trail Run

На 27 ноември ще се състои любителското състезание по бягане Tabachka Trail Run

На 27 ноември в с. Табачка, за втора поредна година ще се проведе любителското състезание по бягане Tabachka Trail Run. След миналогодишния успех на състезанието, в което се включиха малко над 300 бегачи, тази година ще стартират 430 любители бегачи. Състезателите са на възраст от 6 до 76 години, като 40 от заявките са на хора от чужбина. Организатор на състезанието е Клубът по бегови спортове в Русе „Runners ofRuse„, а трасетата са с дължина 6, 10 или 23 км., преминаващи изцяло в  дебрите на Природен парк Русенски лом. Стартовете започват от 10:30 часа, а маршрутите се движат по панорамни пътеки около селото, през пещери, скали, забележителности, а най-дългата дистанция достига до село Пепелина и пещера Орлова чука. Първите трима от следните категории ще бъдат наградени.

 Тринити /6 км/

➡деца до 12 г / момчета и момичета /

➡мъже

➡жени

Табачка Екстрийм /10 км/

➡мъже

➡мъже 45+

➡жени

➡жени 45+

Нео /23 км/

➡мъже

➡мъже 45+

➡жени

➡жени 45+

Старт-финалът на надпреварата ще е пред читалището на с.Табачка. Организаторите са подготвили придружаваща програма, която включва провеждане на игри с награди, а музикантите от Artificial comet и The Scroletics ще забият на живо в 13:30 часа. Разбира се, всичко това ще бъде гарнирано с наливна русенска крафт бира и топла скара.

Идеята на организаторите е да разпространят добри практики за активен, здравословен и екологичен начин на живот, като същевременно се популяризират Природен парк Русенски Лом и възможностите за туризъм и спорт  в района.

Сподели: