На 29 април в Русе се проведе обучение за треньорите по проект „Soccer for all“

На 29 април 2024 година, в Русе се проведе обучение за треньорите по проект „Soccer for all“. Ванина Миланова, координатор на проекта представи приоритетите, методиката и целите на тренировките по „Социален футбол“.

Председателя на Сдружение „Левски-Спорт за всички“, Люсиен Велчев сподели: „Футбола не е просто спорт, той е спойката между хората, които го обичат. С настоящият проект ние даваме възможност на всеки да съпреживее тази емоция, независимо от социалният статус, възрастта, пола, религията или етническата принадлежност. На терена на „социалният футбол“ всички сме равни. Много е важно, също така да включим и семействата на трениращите деца, за да им дадем възможност да станат част от живота на клуба, а не да бъдат просто придружаващи„.

Футболен клуб „Русе“ е специализиран в развитието на детско-юношеският спорт, в категории футбол, плажен футбол, волейбол и други плажни игри.

Сдружение „Левски-Спорт за всички“ и русенският клуб имат многогодишно сътрудничество в развитието, промотирането и насърчаването на „спорта за всички“ с инициативи, като „Купата на Кока-Кола“, „Спортни звездички“, „Малки великани“, първенства по плажен футбол и др., както и различни европейски проекти, като „DRAWS“ (за превенция употребата на допинг и добавки в спорта от младите хора), „SCORES“ (за двойната кариера на спортистите), „STAID“ (за предотвратяване на проявите на агресия в училище) и др. Двете организации формализираха тези отношения с подписването на меморандум през 2021 година.

Всички дейности по проект „Soccer for all“ са съфинансирани от Европейският съюз по програма Еразъм.

Сподели: