free spirit run ruse giurgiu

На 29 септември ще се проведе международното състезание “Пробег на свободния дух Русе – Гюргево”

На 29 септември ще се проведе международното състезание “Пробег на свободния дух Русе – Гюргево” . Стартът ще бъде даден в 11:00 часа на площада пред часовниковата кула в Гюргево.

Организационният комитет ви кани да участвате в първото и уникално по рода си международно състезание “Пробег на свободния дух Русе – Гюргево”. Уникално, защото досега не е имало подобно състезание, което да започва в една държава и да финишира в друга. Освен това всеки участник ще има възможността да премине Дунав мост пеша – нещо, което по друг легален начин не би могло да се случи.

Основната група състезатели е от 18 до 40 години. Интересното тук е, че е предвидено класиране и награден фонд и за участниците над 40 и над 50 години.

Получаването на стартовия пакет е само срещу предоставен документ за самоличност.

Представителите на страни извън ЕС, трябва да предоставят и необходимите документи за легалния си престой и преминаване на границата на България и Румъния. Поставянето на печати в паспорта ще се извършва на старт/финала от представители на Гранична полиция България и Румъния.

При получаване на стартовия пакет се получава и лента със идентичен стартов номер за багажа на всеки атлет. Багажа ще бъде транспортиран и охраняван от старта до финала, където атлетите могат да го получат обратно.

Атлетите няма да бъдат спирани за проверка на документи за самоличност по време на състезанието.

Участниците ще бъдат извозени с автобус от/до финала по предварително обявено разписание

Маршрут:

Разстояние – 15 км
Старт – часовникова кула Гюргево
Финал – площад “Свобода” – Русе
Тип на настилката – асфалт
Терен – равен с обща положителна денивелация от 60 м
Описание на маршрута – Преминава през основните забележителности на Гюргево, пресича река Дунав през моста на приятелството, след което преминава през основните забележителности на град Русе и финишира на площад “Свобода”, пред Паметникът на Свободата.

Категории

Мъже и жени над 18
Мъже и жени над 40
Мъже и жени над 50

Условия за участие:

Участниците да са пълнолетни към момента на регистрация
Да имат платена регистрационна такса
Да представят документ за самоличност при получаване на стартовия номер
С попълване на регистрационната форма състезателите декларират, че са запознати с условията за участие, както и че организаторите не носят отговорност в случай на инцидент или нараняване по време на състезанието.
Заплатена такса не се възстановява!

Времето на участниците ще бъде измерено с електронна система. За целта на номерата, които се поставят на гърдите, имат чипове. При повреждане или отстраняване на чиповете от страна на състезателя, същият ще бъде декласиран. Времето на всички участници ще се измерва от момента на преминаване на стартовата линия (net time).

Ще бъде направено генерално класиране, в което ще участват всички състезатели. Организаторите са подготвили медали за първите трима мъже и жени в категория, юбилеен медал и тениска за всеки участник, както и томбола с предметни награди.

Сподели:

Още новини от деня