На 31 май предстои премиерата на едноактната опера “Телефонът”

На 9 юни ще бъде представена едноактната опера “Телефонът”

На 9 юни от 19 часа в зала „Опера“ – фоайе ще бъде представена едноактната опера на Джан Карло Меноти “Телефонът”. Режисьор е д-р Аделаида Якимова – Фурнаджиева, а като романтичен дует на сцената ще се представят Нели Петкова и Теодор Петков, които са спътници и в живота!

„ТЕЛЕФОНЪТ“ или „ L’amour a trois“ („Любов за трима“) е комична опера в едно действие по текст и музика на Джан Карло Меноти.Тя е представена за първи път в театър „ Heckscher“, Ню-Йорк през февруари 1947 година. Бен иска да предложи на Луси да се оженят, но въпреки опитите му да привлече вниманието ѝ, той не успява, защото тя непрестанно е заета с безкрайни телефонни разговори. За да не изпусне влака си, Бен си тръгва без да успее да поиска ръката на Луси. Последният му опит е успешен, защото той ѝ се обажда по телефона от улична кабина и така успява да й направи предложение за брак. Тя приема и двамата се свързват в романтичен дует. „Телефонът“ е първото камерно оперно заглавие, с което Русенската опера след близо две години ще отвори вратите си за публика в своите фоайета.

Клавирният съпровод е на пианистката Божена Петрова, която споделя в една от паузите по време на усилените репетиции : “Всички пристрастени към телефоните ще видят себе си в главната героиня и може би ще се замислят, а може би няма да се замислят…” и допълва “Забавляваме се докато репетираме, смеем се…., надявам се, че и публиката ще се забавлява. Спектакълът е насочен преди всичко към младите. Възрастните пък, определено ще се впечатлят от сатирата в постановката.”

Сподели: