На 4 юни Марина Йорданова ще представи пред русенци дебютния си роман „Родена през 70-те“

На 4 юни Марина Йорданова ще представи пред русенци дебютния си роман „Родена през 70-те“

На 4 юни (вторник), в 17.30 ч., в Читалня (синя) І етаж Марина Йорданова ще представи пред русенци дебютния си роман „Родена през 70-те“.

Гост на събитието ще бъде Нина Йорданова, чийто житейски истории залягат в основата на романа.

„Родена през 70-те“ е кратък роман, повеждащ читателя по съкровените пътеки на себепознанието. Той е своеобразна равносметка на първите 50 години от един човешки живот.

Действието непрестанно лавира между настоящето и миналото. Част от ретроспекциите връщат читателя към отминали исторически моменти, които са пречупени през призмата на личното преживяване на предците на главната героиня.

Нина споделя както трудни, така и съкровени етапи от своя житейски път, които отразяват не просто индивидуални, но и универсални аспекти на човешкия опит. Романът се докосва до различни теми като войната, вярата, измамата и добротворчеството, които подтикват читателя да се замисли за своите виждания по тези въпроси.

Марина Йорданова е родена на 7 октомври 1991 г. в град Русе. Средното си образование завършва в Средното училище по европейски езици „Св. Константин-Кирил Философ“, а паралелно с това и детската музикална школа към училището по изкуствата. Висшето си образование завършва в София, с две специалности – „Реклама“ и „Поп и джаз пеене“, завършва и магистратура в сферата на Маркетинга.

Автор е на стихосбирката „Безначално“, средствата от продажбата на която предоставя на кампанията „Скритите таланти на България“.

Последните девет години Марина Йорданова посвещава на маркетингови анализи и стратегии, а в свободното си време пее, пише стихове и проза.

На 4 юни в 17:30 ч. Марина и Нина очакват своите читатели в библиотеката.

Желаещите могат да си купят книгата на място и да вземат автограф от автора и прототипа на главната героиня. Всички средства от продажбата на книгата ще бъдат предоставени на сдружение „Заедно си помагаме“.

Сподели: