Предстои спортен празник в Русенския университет

На 5 юни в Русенския университет „Ангел Кънчев“ ще се състои официалното закриване на двадесет и петите пролетни празници на науката

На 5 юни в Русенския университет „Ангел Кънчев“ ще се проведе официалното закриване на двадесет и петите пролетни празници на науката.

Инициативата се провежда от академичното ръководство и Студентския съвет на Русенския университет под егидата на министъра на образованието и науката – проф. д-р Сашо Пенов.

Съорганизатор е фондация „Еврика“, а партньор – „Асоциация на индустриалния капитал в България“. В събитието ще участват студенти, ученици, младежи, представители на бизнеса и публичните институции, преподаватели и гости на университета. На 50 щанда ще бъдат представени иновативни продукти на ученически и студентски формации от България, Молдова, Украйна, Франция, Грузия, Испания, Малайзия.

Началото на събитието е в 11:30 часа на площадката пред Канев Център.

Паралелно научно събитие, което ще се проведе на същатата дата от 12.15 ч. е “Студентска научна сесия: „Best paper Crystal Prize’23” В нея ще участват студенти, докторанти и млади учени, номинирани от съответните научни направления на Студентската научна сесия по факултети. Студентската научна сесия ще бъде излъчвана в YouTube.

Сподели: