Недялко Славов представя новия си роман "Хабитат" в РБ "Любен Каравелов" на 8 май

Недялко Славов представя новия си роман „Хабитат“ в РБ „Любен Каравелов“ на 8 май

Изтъкнатият писател, автор на припознати и търсени от читателя романи като „Фаустино“, „Вертиго“, „Портрет на поета като млад“, „432 херца“, „Камбаната“, „Пиафе“, „И станах река“, „2020“, ще бъде гост на библиотеката на 8 май (сряда). В 18:00 ч. в Читалня (синя) І етаж, той ще представи последния си роман „Хабитат“.

Недялко Славов е един от знаковите автори в съвременната българска литература. А литературната критика определя романа „Хабитат“ като иновативен, увличащ, завладяващ, носeщ мощен емоционален и социален заряд.

Недялко Славов е роден на 12 декември 1952 г. в Пловдив. Автор е на сборници с поезия, разкази, пиеси и романи. Завършил е българска филология в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и културология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Поет, автор на осем романа, девет сборника с поезия, два сборника с есеистика, един с разкази и четири пиеси. Превеждан е на английски, немски, руски и гръцки език. Романите, които той издаде през последните години, се радват на голям читателски интерес и спечелиха авторитетни литературни награди. Сред тях са „Христо Г. Данов“ за романа „Фаустино“, „Пловдив“ за романите „Портрет на поета като млад“ и „432 херца“, и „Хеликон“ – за романа „432 херца“ и „Камбаната“.

Сподели: