Необичаен подарък донесе Петя Ангелова в Библиотечко – своите 11 приказни истории за сладък детски сън

Необичаен подарък донесе Петя Ангелова в Библиотечко – своите 11 приказни истории за сладък детски сън

Един необичаен подарък донесе Петя Ангелова в Библиотечко – своите 11 приказни истории за сладък детски сън. Книжката се казва Приказките на графиня дьо Пипú и е вдъхновена от 7-годишната внучка на Петя. Освен това е първата за своя автор. Тя много иска да помогне на всички малки деца да се освободят от страховете си, като слушат нейните истории, прочетени от мама или татко преди да заспят. А ако големите са заети, през QR код след всеки текст могат да чуят аудио на всяка история.

Петя Ангелова не е професионален писател. Тя е завършила психология в Русенския университет, работила е като учител, а в момента се реализира в областта на финансите. Вълнуват я проблемите на съвременното модерно общество и трудностите, с които се сблъскват родителите при отглеждането на децата в нашия забързан, изнервен и все по-зает и опасен свят. Историите ú целят да разбудят въображението на читателя, да го ориентират към доброто, правилното и справедливото. Затова и Приказките на графиня дьо Пипú са подходящи за големи и малки.

Очакваме през есента Петя Ангелова в библиотеката да представи своята любопитна, интересна и полезна книжка пред деца и родители!

А дотогава 5 нейни книжки вече очакват своите читатели в Библиотечко.

Сподели: