дунав мост опашка проверки гастарбайтери

Необходим е трети мост над река Дунав между Русе и Гюргево

Необходим е трети мост над река Дунав между Русе и Гюргево. Към настоящият момент съоръжението вече категорично не може да поеме трафика на леки и товарни автомобили, категоричен бе днес областният управител Галин Григоров. Облекчаването на трафика на леки и товарни автомобили няма как да бъде облекчено през летния сезон предвид наличните възможности.

Екипи на Пътна и гранична полиция дежурят, но трафикът е значително увеличен и мостът не може да поеме повече преминаващи. Хилядите автомобили през последните години не са били предвиждани при изграждане на съоръжението през 1952 – 54 година.

Единственият начин за решаване на проблема е изграждане на нов Дунав мост. Така ще се пресекат километровите колони от камиони с дължина от 4 до 6 км. в посока Мартен.

Въпреки пускането на новото КПП на моста от българска страна трафикът не е облекчен. Много граждани питат защо преди години преминаването е било по-бързо, но сега се извършва обстойна проверка на всички документи на преминаващите граждани.

сн. Архив

Сподели:

Още новини от деня