съдебна палата русе съд прокуратура

Непълнолетен телефонен измамник е осъден в Русе

Районният съд в Русе призна Й.О.В., който вече е осъждан и с основно образование, безработен, за виновен в това, че на 07.09.2018 г. в гр.Русе, като непълнолетен, но след като е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, противозаконно, след предварителен сговор с неизвестен извършител, с цел да набави за себе си и за другиго, имотна облага възбудил и поддържал у Р.Х.Ц. и М.Ц.Ц. заблуждение, че телефонни измамници се опитват да отнемат техни средства депозирани в банкова сметка ***одимо да предоставят свои средства и с това причинил на Р.Х.Ц. и М.Ц.Ц. имотна вреда в размер на обща стойност  13000 /тринадесет хиляди/ лева.

Съдът му наложи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 1 година и половина, което е намалено с 1/3. Съдът отложи ефективното изтърпяване на наказанието за изпитателен срок от три години.

Лицето има наложена пробационна мярка „Задължителни срещи с пробационен служител“ за срок от шест месеца.

Й. е признат за невиновен в това, че е извършил деянието като се представил за длъжностно лице – полицейски служител – Стефан Николов.

Лицето трябва да плати на М.Ц.Ц. на основание чл.45 ЗЗД, сума в размер на  13 000 лв., представляваща обезщетение за претърпени имуществени вреди, в резултат на извършеното от подсъдимия престъпление.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Русе.

Сподели:

Още новини от деня