карта градски транспорт русе

Неработещите валидатори към момента в автобусите на фирмата „Геокомерс“ са 6, а 16 са в „Шанс 99“

Неработещите към момента устройства са с установена неизправност, която не е предмет на гаранционното обслужване. Предстои техен ремонт, заяви днес зам. – кметът на Община Русе Наталия Кръстева в отговор на питането на общинския съветник Мариета Волф относно това дали работят електронните валидатори в автобусите на две русенски фирми за обществен превоз на пътници „Геокомерс“ и „Шанс 99“.

При неработещи електронни валидатори в превозните средства /автобуси/ са поставени бележки, в които се посочва, че при неработещ валидатор се изисква представяне на контрольора на електронната карта и касова бележка за зареждането и. В противен случай се заплаща стойността на билета в брой.

Зам. – кметът потвърди, че някои валидатори не работят. Неработещите валидатори към момента в автобусите на фирмата „Геокомерс“ са 6 и 16 – в тези на „Шанс 99“.

За целта всяко от дружествата изпраща заявка до Община Русе. Служител посещава и констатира този факт. Тогава се предприемат мерки.

100 броя валидиращи електронни устройства са монтирани в превозните средства. 85 са устройствата за зареждане на картите по проекта. Доставени са 80 000 електронни карти – носители по проекта за интегрирания градски транспорт в Русе, припомни г-жа Кръстева. Цялото оборудване все още е в гаранция. Сега се подготвя поръчка за подмяна на дефектиралите части на валидаторите и другите елементи по големия проект след изтичане на срока по договора през декември 2018 година.
1720 лева е размерът на наложените санкции при констатираните над 20 нарушения по вътрешноградските линии през тази година.

Сподели:

Още новини от деня