съдебна палата русе

Нередовно призован пострадал доведе до отлагане на дело за блъснат пешеходец в Русе

Нередовното призоваване на един от пострадалите стана причина Окръжен съд – Русе да не даде ход на разпоредителното заседание по дело за блъснат пешеходец на бул. „България“ на 05.07.2019 г.

Срещу неосъждания А. Г. е внесен обвинителен акт за това, че при управление на лек автомобил е нарушил една от разпоредбите на Закона за движение по пътищата, задължаваща го да намали скоростта и да спре при възникнала опасност, и по непредпазливост причинил смъртта на Е. П. Според прокуратурата, пешеходецът, който бил с концентрация на алкохол в кръвта 3,04 промила, без да се огледа, прескочил предпазната ограда и предприел пресичане на бул. „България“ близо до бензиностанция „Еко“. В този момент подсъдимият, управлявайки „Фиат Пунто“ с 60 км/ч в посока София, насочил колата вляво в опит да избегне сблъсък, но въпреки това настъпил удар между предната част на автомобила и тялото на пешеходеца. В резултат на това Е. П. получил тежки увреждания, от които починал на място.

В днешното разпоредително заседание стана ясно, че подсъдимият ще поиска делото да протече по реда на съкратеното производство. За да бъдат спазени процесуалните правила, това ще бъде възможно след редовното призоваване на всички страни по делото в следващото заседание на 12.05.2021 г.

Сподели: