никола борисов

Никола Борисов от днес се присъединява към ФК „Дунав“ – Русе

Никола Борисов от днес се присъединява към ФК „Дунав“ – Русе. На Никола ще се разчита да запълни дупката, оставена в състава след спирането на състезателната кариера на капитана на русенци Диян Димов, както и да даде повече опции на русенци в защитата. Те вече няма да има нужда да използват други състезатели като Емил Янчев и Стоян Предев на този пост, защото ще разполагат с трима много класни централни защитници в лицето на Георги Вълчев, Никола Борисов и Илия Миланов.

Никола Борисов е на 22 години и играе на поста централен защитник. Той е юноша на ЦСКА (София), но в Дунав преминава от Спартак Вн, където е от 2021-а година и е неизменен титуляр при спечелването на промоция в Първа лига. През настоящия сезон в елитната дивизия на родния футбол записва 18 мача и 1 гол, като през есенния дял на сезона е твърд титуляр за спартаклии.

Футболистът ще бъде под наем от Спартак Вн до края на сезона, като се оставя и възможност за перманентно преминаване на играча от лятото в зависимост от желанието на страните.

Сподели: