Никола Каравасилев гостува в СУ „Й.Йовков“ – Русе

Днес се проведе поредната „звездна среща“ на второкласниците от СУ „Йордан Йовков”, които изучават Русезнание с Никола Каравасилев. Целта на такива срещи е децата да се запознават с русенци, които са постигнали много в своята професионална област и славят името на родния ни град.

Никола Каравасилев е астрофизик и любим учител, посветен на науката астрофизика. Медалист по астрономия от множество олимпиади. Днес той е един от най-успешните учители по физика и астрономия в България. Като ръководител на олимпийския отбор на България по астрономия и астрофизика, подготвя наши ученици за участие в Национални и Международни турнири и олимпиади.

Възпитаниците му са сред най-добрите във всички национални и международни състезания по физика и астрономия. Само за последните пет години учениците на Никола са спечелили над тридесет медала на международно ниво.

Освен срещата с децата той показа серия от научни забавни физични експерименти, с помощта на които бяха илюстрирани най-различни закони в природата: как можем да видим с очите си магнитното поле, как да накараме водата да свети или дори как можем да си направим вулкан вкъщи. Децата с вълнение пряко участваха в демонстрациите.

Никола Каравасилев – младия Стивън Хокинг, както го наричат нашите съвременници, с много чувство за хумор и много мечти, по един интересен и модерен начин, достъпно и увлекателно разказа на децата за своите научни върхове и изграждането на нова съвременна култура, базирана на ценности и знание

Сподели:

Още новини от деня