Районната избирателна комисия Мирослава Маркова

Ниска избирателна активност в Русенска област към 10.30 часа

Председателят на Районната избирателна комисия Мирослава Маркова даде пресконференция относно протичането на изборния ден към момента.

Тя посочи, че на територията на областта изборният ден е започнал нормално, като избирателната активност в региона е 6%, а в община Русе е 5% към 10.30 ч.

Броят на избирателните секции за областта е 336, от които 3 са подвижни, а 8 са допълнително разкритите, съответно в УМБАЛ „Канев“, УМБАЛ „Медика“, Центъра за психично здраве, Комплексния онкологичен център, Следствения арест, Дом за възрастно хора с физически увреждания „Милосърдие“, както и в МБАЛ „Юлия Вревска – Бяла“, а също и в Държавната психиатрична болница в Бяла.

Броят на подадените жалби от началото на изборния ден до сега е 4 (четири) и е свързан с разполагането на агитационни материали на нерегламентирани места. Предстои заседание на Районната избирателна комисия.

Още в 09.00 ч., секретарят и зам.-председателят на СИК №83 в Русе са поискали членовете на секцията да подпишат черновата на протокола предварително, като единствено председателят на секцията, който е от квотата на левицата, е отказал, тъй като това е нарушение на ИК. 

Сигнал от различни партии, че кметският наместник на с. Церовец, общ. Иваново, обл. Русе, насочва жителите на селото да гласуват за ПП ГЕРБ е получен от членове на СИК №18 в селото.

Сподели:

Още новини от деня